Polietilen Köpük Şilte

Polietilen Köpük Şilte Nedir?

Polietilen köpük şilte, rulo halini alabilen, tamamen esnek bir yapıya sahip olarak üretilen propilen maddesi ile etilen maddesinin polimerleştirilmesi sonucu oluşan plastik kökenli bir malzemedir. Üretiminde genellikle standart et kalınlıklarına sahip olan 1mm ile 5 mm kalınlıklara kadar imal edilebilen bir malzemedir. Polietilen Köpük Şilte Rulo, kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda eni, boyu ve et kalınlığı kişiye özel imal edilebilmekte olup, kısa sürede üretimi yapılmaktadır. Günümüzde birçok sanayi alanında, inşaat, dekorasyon, izolasyonda ve ambalajlamada bu ürünler kullanılmaktadır. Polietilen Köpük Şilte Nedir?

Polietilen şilte, standart üretim özellikleri içerisinde sadece propilen ve etilenden imal edilmesine rağmen, istekler ve kullanım alanlarına özgü spesifik içeriklerde, alüminyum kaplı olarak, renkli ve renksiz özelliklere sahip, dış yüzeyi kaplamalı veya kendinden yapışkan özelliklere sahip farklı modellerde üretilebilmektedir. Diğer polietilen köpük yapısına sahip modellere göre daha ince ve esnek olsa da test değerlerinde benzer özellikler göstermektedir.

Polietilen malzeme kullanımı ile imal edilmesinden dolayı ses yutma kapasitesi mevcuttur ancak ince et kalınlıklarına sahip olanlar bu amaç için üretilmediklerinden dolayı ses yalıtımı düşük kalmaktadır. ISO 10534-1 (1996) ve TS 7457 standartlarına sahip olarak imal edilmektedir. Toleransları en ve boy ölçülerinde %3 oranında et kalınlıkları bakımından da 0,5 mm değişime sahip olabilmektedir. Örneğin polietilen şilte 3 mm özelliklerine sahip bir malzemede bu esnemeler 0,5 mm ölçülerine kadar değişim yaşayabilmektedir. Bu nedenle uygulanacak işleme göre bu toleransın doğru hesaplanması büyük bir öneme sahiptir.

ISO 1856 sertifikasına sahip olması nedeni ile % 50 oranında bir sıkıştırma yapıldığında 0,440 – 0,760 kgf/cm2 mukavemet, % 75 oranında bir sıkıştırma işlemi uygulandığında 1,140 – 1,960 kgf/cm2 mukavemet değerlerini bizlere yansıtmaktadır. Polietilen Köpük Şilteler, ham madde bakımından propilen ve etilen içermesi nedeni ile -45 ve 90 C aralığındaki sıcaklık değerlerinde yapısal bozukluklar yaşamamaktadır. Ambalajlama gibi koruma içerikli alanlarda da sıklıkla kullanılması nedeni ile suya dayanıklılığı yüksek bir üründür. 24 saatlik su emilim testlerinde %0, 042 oranında bir su emilimi oluşmaktadır. Buda ambalaj için çok güvenlikli bir seviyedir.

Kullanım Alanı

Kullanım alanı bakımında çok geniş  hizmetler sunabilen bir yapısı bulunmaktadır. Mobilyaların çizilme, kirlenme ve diğer olumsuz etkilere karşı korunmasında, beyaz eşya ve elektronik cihazların hasar almasının önlenmesinde, araba yedek parçalarının paketlenmesinde ve bunlardan hariç daha birçok ürünün ambalajlama işleminde kullanılmaktadır. Polietilen Köpük Şilte malzemesinin farklı bir çeşidi ile yapılarda bulunan parke altı şilte olarak kullanımı da mevcuttur. Yani genel olarak bakacak olursak yalıtım ve ambalajlama sektörünün ihtiyaçlarını karşılayan bir malzemedir.

Köpük Şilte Avantajları

Köpük Şilte malzemeleri birçok farklı alanda kullanıma sahip olduğu için avantaj yönünden büyük artıları mevcut olan bir malzemedir. Dış görünüş olarak insana kalitelilik hissiyatı verir. Ayrıca kişisel olarak üretilen baskılı, renkli ve kaplamalı modelleri etkili bir görünümde sunmaktadır. Mükemmel esneklik yapısına sahip olduğu için her istediğiniz şekle sokabilirsiniz ve hiçbir deformasyon yaşamaz. Ambalaj köpüğü şilte,  ambalaj sektöründe de büyük bir kullanım alanına sahip olduğu için sarsıntılara karşı mekanik bakımdan çok yüksek bir dayanıklılığı bünyesinde barındırır.

Mekanik dayanıklılık yanında kimyasal olarak da güçlü bir koruma sağlar. Bu yüzden hem fiziksel hem de kimyasal etkilerden koruyan bir ambalaj malzemesi elde edilmiş olur. Sağlığa zararlı bir yanı olmayıp, çevre dostu bir ürün olması da avantajıdır. Bunlara ek olarak kolay işlenebilir, uzun ömürlü ve tam geri dönüşümlü bir malzemedir.

26 Ağustos 2023
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial